Alt om vin – siden hvor den gode smag findes

Franske vine

Lav din egen stemningsfulde vinkælder

God vin og glæden ved en vinkælder er to ting, der virkelig hænger sammen. En vinkælder er ikke kun et sted til at opbevare vin, men også et sted hvor man kan nyde vinen – enten alene i fred og ro eller sammen med gode venner.

Vi går stærkt ud fra, at du er interesseret i vin, og har du samtidig en kælder, som du måske ikke bruger til andet end pulterrum eller værksted, kan du overveje, om du ikke skal lave kælderen om til en flot og stemningsfuld vinkælder.

Hvis du har været på restaurant eller fået et glas vin ved et besøg på en vingård, ved du, at omgivelserne også betyder noget for den oplevelse du får, når du smager vinen. Den oplevelse kan du prøve at genskabe i din helt egen unikke vinkælder.

Udover vinreoler og vinkøleskabe skal du naturligvis skabe den rigtige stemning i rummet, og det kan du blandt andet gøre ved hjælp af det rigtige tapet. Kældre kan ofte være mørke, så sørg for at oplyse rummet med det rigtige lys og de rigtige tapeter. Det kan du for eksempel gøre ved at tapetsere rummet med blomster tapet fra familietapeter.dk, så du får fornemmelsen af at stå i markerne på en vingård.

På hjemmesiden finder du mange forskellige slags blomster tapet, så du kan finde noget, der passer til din smag. Der er desuden mange andre flotte tapeter, som naturligvis også kan bruges andre steder i hjemmet.

Når du har fået opbygget din vinkælder, er det tid til at opbevare vinen. Måske er du – ligesom hovedparten af vinelskere – mest til de røde vine, men hvidvine, rosé og mousserende vine er alle gode at have på hylden, når du skal have vinen til at passe perfekt til maden, når der kommer gæster til middag. En anden mulighed er at arrangere en vinsmagning i din nye flotte vinkælder, så du samtidig kan få vist din nye perle frem.

For mange mennesker udvikler interessen for vin sig til en hobby, som kan bruges i mange sammenhænge. Og når du har fået opbygget din egen samling af vine, vil du gerne passe på dine flasker. Derfor er det en god idé med regelmæssig rengøring og polering af dine vinreoler for at få din vinkælder til at tage sig så flot ud som muligt. Husk også at være opmærksom på at aflåse rummet og overvåge både temperatur- og fugtighedsniveau for at være helt sikker på, at din vin opbevares korrekt – og ikke bliver dårlig, når du serverer den for venner, bekendte og familie.

En vinkælder er en fantastisk måde at nyde din vinsamling på. Med en lille indsats kan du skabe et smukt og funktionelt rum, der vil give mange års nydelse.

You May Also Like