Alt om vin – siden hvor den gode smag findes

Franske vine

Breisgau – Alsaces modpunkt

Har du kørt gennem Tyskland for at komme på ferie i et land længere sydpå, er du sikkert kommet forbi skilte med afvisere til Freiburg. Og det er synd bare at køre forbi. Der er tale om en ualmindeligt køn provinsby med kanaler i gaderne og mange smukke huse – og så er byen hovedby i Breisgau, der lægger land til det lille område Kaiserstuhl. Lige på den anden side af grænsen ligger Alsace, og Breisgau er på mange måder det tyske modstykke hertil.

Der bliver produceret skønne hvidvine i dette område – og efterhånden også rødvine, som tyskerne er blevet meget bedre til. Både på grund af en målrettet indsats, og fordi klimaet er blevet varmere, så rødvinsdruerne trives bedre og giver en bedre most som basis for vinen. Ja, mange kalder endda området for det nye Bourgogne, og der kan ventes mange nye topvine fra dette område.

En eksplosion af frugt og smag

Hidtil har Breisgau med Kaiserstuhl mest været kendt for sine hvide vine, og har man fordomme om tyske hvidvine, så bliver de gjort til skamme her. Vinene er frugtige, sprøde og fyldt med smag, og vil man udvikle sit bekendtskab med tysk vin, kan man passende begynde i dette område.

You May Also Like