Alt om vin – siden hvor den gode smag findes

Franske vine

Et af verdens store vinlande

Tyskland producerer ikke mindst end næsten halvanden milliard flasker vin om året, og dermed kan landet rangeres ind som et af verdens store vinproducerende lande – sådan tænker vi mpåske ikke altid om landet, som i manges øjne mere er forbundet med øl og den kultur, der hører til denne drik. Men Tyskland er absolut et vinland – og et af de bedre med stigende kvalitet på alle områder.

Mest hvidvin

På grund af sin beliggenhed relativt højt mod nord i Europa er det mest hvidvin, som produceres i Tyskland. Omkring 85% er hvidvin, mens resten er rødvine og forskellige hedvine, som også fremstilles i Tyskland. Der dyrkes flere druer, blandt andet riesling, som regnes for den bedste drue til de tyske hvidvine. Men den drue, der kaldes Müller-Thurgau, dyrkes i større omfang, men regnes kvalitetsmæssigt ikke for at være helt på højde med riesling.

Der er fordomme om tysk hvidvin, også fordi der gennem årene har været forskellige skandaler med forfalskninger, men Tyskland producerer nogle af verdens bedste hvidvine, så vi kan kun anbefale at gå på opdagelse i de mange forskellige typer, som de tyske producenter fremstiller.

You May Also Like