Alt om vin – siden hvor den gode smag findes

Tyske vine

Sydafrika byder på store vinoplevelser

I mange år satte forholdene under apartheidstyret i Sydafrika hindringer op for, at vinavlen blev fornyet og kvalitetsforbedret, men efter at landet har fået et nyt styre, er der for alvor kommet gang i udviklingen af vindyrkningen i det sydafrikanske land. Så vil du udforske vinene fra Sydafrika, er der gode chancer for at få rigtig gode oplevelser, oven i købet ofte til en fordelagtig pris.

Stort vinland

Sydafrika har udviklet sig til en voksende vinproducent, og i dag er landet nr. 8 i verden målt på produktionsmængde. Der leveres årligt op mod en milliard flasker sydafrikansk vin.

Den sydafrikanske vinproduktion er kendetegnet ved, at langt de fleste vinavlere ikke selv vinificerer deres most, men leverer druerne til store producenter, der tager sig af denne proces og bringer vinene til markedet. Et stigende antal forsøger sig dog som selvstændige brands.

Der produceres vin både på lokale druer som Pinotage og Chenin Blanc (som i Sydafrika har navnet Steen), ligesom der fremstilles vin af de store internationale sorter Chardonnay og Cabernet.

De bedste vine kommer fra området omkring Cape Town, hvor Taffelbjerget lægger jord til flere berømte vinområder, blandt andet Stellenbosch, som vi også kender herhjemme.

You May Also Like